Evelyn Tribole, Elyse Resch | EPSÄ°LON YAYINEVÄ°

“Bu kitap diyet yapmakla ilgili baÅŸka bir kitap daha deÄŸil. Yiyeceklerle kiÅŸinin zihni, bedeni ve ruhu arasındaki iliÅŸkiyi geliÅŸtirecek, basit ve on adımlı bir yaklaşım! Sezgisel Yeme, hayatın niceliÄŸini ve niteliÄŸini daha iyi hâle getirmek için psikolojik ve fiziksel saÄŸlığı en üst düzeye taşıyacak prensipleri öne çıkarıyor; bu yaklaşım benim de geçtiÄŸimiz otuz beÅŸ yıl boyunca tanıtımını yaptığım ve hakkında yazdığım bir ÅŸey. Kendi hastalarım da dahil, pek çok hastaya ve halka çok faydalı olacağına inanıyorum ve bu kitabı ÅŸiddetle öneriyorum!”
–Prof. Dr. Carl J. Lavie,
Ochsner Kalp ve Damar Enstitüsü yönetici profesörü

“Severek yemiyorsanız hiç yemeyin, severek yiyorsanız tadını çıkarın!”

• Yaptığınız diyetler iÅŸe yaramadığında kendinizi suçluyor musunuz?
• Etrafınızdaki herkes “yemediklerinden”, diyetlerden, kalorilerden bahsederken bir ÅŸey yemek istemek bile korkutucu mu geliyor?
• Her gün tartılmaktan, kalori saymaktan, yiyeceklerin karbonhidrat deÄŸerlerine bakmaktan yediklerinizden tat alamıyor musunuz?
• YediÄŸiniz küçük bir tatlı bile kendinizi günlerce aç bırakmanıza, sonunda karşı koyamadığınız açlık hissi de kontrolünüzü kaybederek aşırı yemenize mi sebep oluyor?
• Aç olduÄŸunuzu anlamayı ve doyduÄŸunuzu hissetmeyi unuttunuz mu?
• Aynanın karşısına geçtiÄŸinizde kendinizi deÄŸil, yalnızca fazla kilolarınızı mı görüyorsunuz?
• “Ye!”, “Yeme!”, “Bunu yap!”, “Åžunu yapma!” diye emirler yaÄŸdıran sözde diyet uzmanları ve her gün yenisi eklenen beslenme kuralları yüzünden kendi içsesinizi duyamıyor musunuz?
• Günlük stres, yaÅŸadığınız olumsuz deneyimler ve önüne geçemediÄŸiniz duygularla baÅŸ etmek için tek çözümünüz yemeye baÅŸvurmak mı?
• Kilonuzdan, görünüşünüzden, yeme tarzınızdan utanmak kiÅŸisel baÅŸarılarınızı ve sosyal hayatınızı olumsuz mu etkiliyor?

Peki, bunların sorumlusunun etrafımızı kuşatan diyet kültürü olduğunu hiç düşündünüz mü?

Beslenme ve yeme bozuklukları uzmanı yazarlar Evelyn Tribole ve Elyse Resch, yiyeceklerle barışmak ve doÄŸal vücut ağırlığınıza ulaÅŸarak bedeninizle olan iliÅŸkinize baÅŸtan baÅŸlamak için çığır açan “Sezgisel Yeme” anlayışını tüm bilimsel dayanaklarıyla ortaya koyuyor.

Yemekten korkmak istemiyorsanız, her öğününüzün karmaşık bir matematik problemine dönüşmesinden sıkıldıysanız, diyet çemberinde dönmekten yorgun düşmüş bedeninize anlayış göstermek istiyorsanız vücudunuzun doğuştan gelen bilgeliğine güvenmeye başlayın ve sezgilerinizin size ne yiyeceğinizi söylemesine izin verin.

Yiyeceklerle saÄŸlıklı bir iliÅŸki kurabilmenize, açlık ve tatmin iÅŸaretlerine dikkat göstermenize, zihniniz ve vücudunuzla derin bir iliÅŸki kurmanıza yardımcı olacak Sezgisel Yeme, baÅŸucu kitabınız olarak artık yanınızda…